Yüz mezoterapisinin tanımı “somon dna, vitamin, minareller, amin asitler ve hyalüronik asit gibi bazı tazeleyici ajanların hücre ve kolajenlerin dengelenmesi amacı ile yüze yapılması işlemlerinin bütünü” şeklinde yapılabilmektedir. Yüz mezoterapisi sırasında vitaminlerden selenyumlara kadar pek çok bileşenden yararlanılmaktadır. Cilde dolgunluk kazandıran ve nem oranını dengeleyen mezoterapi sayesinde cilt daha sağlıklı bir görünüm kazanmaktadır. Cildin ihtiyaç duyduğu vitaminlerin cilt üzerine mikro iğneler kullanılarak uygulanması mezoterapi işlem basamakları arasında yer almaktadır.
Yüz mezoterapisinde kullanılan vitaminler ve bunlara ek olarak hyalüronik asit, antioksidan ve aminoasitler gibi tazeleyici ürünler de enjeksiyon içerisinde yer almaktadır. Bu mezoterapi zaman içinde ciltte eksilen ürünlerin yerinin tamamlanması amacı ile uygulanmaktadır. Bu sayede cilt kısa sürede yenilenme ve elastikiyet kazanmaktadır.
Uygulamada cilde faydalı ilaçlardan da yararlanılmaktadır. Bu ilaçlar cilt yüzeyinin canlanması ve parlaklık kazanması amacı ile vücuda verilmektedir. Orta ve uzun vadede ilaç kullanımı ise cildin esneklik ve gerginliğini etkileyecektir. İlaçlar sayesinde cildin mat duruşu zaman içerisinde azalacaktır.
Güneş hasarı, cildin dolgun bir görünümünü bozan en önemli etkenler arasındadır. Bu hasarın kaybolabilmesi için de yüz mezoterapisi uygulanmaktadır.
Mezoterapi sırasında her bir ilaçtan çok küçük miktarlarda alınarak cilt içine enjekte edilmektedir. Bu işlemden en çok etkilenen kısım cildin dermis tabakasıdır. Mezoterapi ile cildin kısa vadede daha estetik görünmesi sağlanabilmektedir. İlaçların az miktarda verilmesi kullanılan maddenin yan etkisini düşüreceği için daha faydalıdır.
Bu uygulama mezolifting olarak da bilinmektedir. Cildin yenilenmesini sağlayan, kırışmaları gideren, cildin sarkmalarını ortadan kaybeden uygulama oldukça doğal bir yöntemdir. Mezolifting sayesinde yüz ve çevresinde ortaya çıkan kırışmalar büyük ölçüde tedavi edilecektir. Mezolifting sayesinde cildin tazeliği korunmakta ve cilt daha dinlenmiş görünmektedir. İşlem sonucunda cildin elastikiyetinin artması sağlanır ve sarkmaların azaldığı görülür.
Yüz Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?
Yüz mezoterapisinin bölgeye uygulanması sırasında aşamalar şu şekilde açıklanabilmektedir:
- Mezoterapi sırasında ilk işlem uygulama bölgesinin temizlenmesidir.
- Ardından bölge detaylı olarak dezenfekte edilmektedir.
- İşlemden yaklaşık yarım saat önce bazı kremler uygulanarak bölgede duyulacak acı ve ağrı hissinin en az olması sağlanmaktadır.
- Mezoterapi için hazırlanan karışım minik ve ince iğneler kullanılarak cildin içine ya da üstüne verilmektedir.
- Mezoterapi sonrasında cildin daha genç görünmesi hedeflenmektedir.
- İlk aşamada bir hafta ile dört hafta aralıklar ile uygulanan bu işlem zaman içerisinde daha seyrek yapılmaktadır.
- Ortalama 4 seans sonrasında ayda bir tekrarlanmaya başlar.
- Diğer mezoterapilerden farklı olarak yüz mezoterapisi ortalama ikinci seans sonunda etki göstermeye başlamaktadır. Tedavi sonrasında etki görülmeye devam edecektir.
Yüz Mezoterapisi Kimlere Hitap Eder?
Yüz mezoterapisi uygulanabilecek kişiler arasında şu gruplar yer almaktadır:
- Cildi güneş yüzünden zarar gören ve lekeler oluşan bireyler,
- Parlaklığını yitiren ve canlılığını kaybeden bir cilde sahip olanlar,
- Cildinde sarkmalar görülen ve kırışmalar oluşan kişiler,
- Güneş ışınlarının zararlı etkisini en az hissetmek isteyenler,
- Yorgun görünümünden kurtulmak isteyen insanlar,
- Sigara kullanımına bağlı olarak cildinde hasar oluşanlar mezolifting işleminden yararlanabilir.
Cildinde oluşan lekeleri en aza indirerek daha güzel görünmek isteyen insanlar da bu yöntemi tercih etmektedir.
Yüz Mezoterapisi Kimler İçin Uygun Değildir?
Yüz mezoterapisinin uygun olmadığı kişiler arasında ilk olarak hamile döneminde olan kadınlar sayılabilmektedir. Yüz mezoterapisi ayrıca emzirme döneminde olan kadınlara da hitap etmemektedir. Bu uygulamanın yapılmaması gereken gruplar şu şekilde ifade edilebilmektedir:
- Şeker ve hipertansiyon hastalığı kontrol altında olmayan hastalar,
- Damarlarında tıkanma olan insanlar,
- Geçmişte felç geçirmiş olanlar,
- Uygulama yapılacak bölgede herhangi bir alerjisi olanlar,
- Cildinde bir enfeksiyon oluşanlar,
- Kalbinde rahatsızlık olan kişiler,
- Kan pıhtılaşma sorunu olanlar ve bununla ilgili herhangi bir ilaç kullananlar için yüz mezoterapisi ö
Mezoterapinin Yüz Üzerine Uygulanma Sıklığı
Yüz mezoterapisinin uygulama sıklığı her birey için değişiklik gösterse de ortalama 4 seans olarak belirlenmiştir. Seansların sayısı genel olarak cildin durumuna, hastanın yaşına ve uygulama bölgesine bağlı ayarlanmaktadır.
Yaş olarak ilerde olan bireyler cildin yıpranma düzeyine göre daha yüksek sayılı seanslarda uygulama alabilmektedir. Yüz mezoterapisi seanslarının düzenli olması, mezoterapinin cilt üzerindeki etkisini daha da artıracaktır. Üç ay ile 6 ay arasında işlem tekrarının yapılması cildin kendini yenilemesine yardımcıdır.
Yüzde Mezoterapinin Kullanılma Amacı
Yüz mezoterapisinin yapılma amacı şu maddelerde ifade edilmiştir:
- Cilt üzerinde oluşan çatlakların tedavisi,
- Cilt yüzeyinde oluşan lekelerin engellenmesi ve hafifletilmesi,
- Güneş ışınlarının zararlı etkilerini hafifletmek,
- Parlaklığını kaybeden ciltlerin eski görünümlerini geri kazanmasını sağlamak,
- Ciltte oluşan sarkmaların minimuma indirilmesi,
- Cildin yaşlanma belirtilerinin geciktirilmesi şeklinde amaçlar vardır.
Mezoterapi Sırasında Kullanılan Maddeler
Yüz mezoterapisinde yer verilen malzemeler aktif bir hidrasyon sağlamakta ve yaşlanma belirtilerinin en aza indirgenmesine yardımcı olmaktadır. Yaşlanmanın karşıtı etkiler mezoterapi sonucunda ortaya çıkacaktır.
Bu işlemde yer alan malzemeler sayesince cildin tazeliği sağlanmakta ve cilt korunmaktadır. Özellikle aktif bilişenler büyüme faktörü kompleksleri içermektedir. Mezoterapi kokteyli içerisinde yer alan her bir madde insan metabolizması üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Cildin çok daha pürüzsüz görünmesi ve daha sıkı durması için malzemelerin doğru dozda verilmesi son derece önemlidir. Karışımın içerisinde temel olarak şu maddeler yer almaktadır:
- Çinko
- Hyalüronik asit
- Aminoasit
- A, C, E, B1, B6, B3, B5 vitaminler,
- Nükleik asitler
- Magnezyum
- Selenyum
- Bakır
Yüz Mezoterapisi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yüz mezoterapisinden sonra dikkat edilecekler aşağıdaki maddelerde özetlenmiştir:
- Cildin doğrudan güneş ile temasından kaçınılmalıdır.
- Bol su tüketimi ö
- Yüz mezoterapisinin ilk 24 saatinde yüzün yıkanmaması önerilmektedir.
- Herhangi bir spor yapılmamalıdır.
- Aşırı sıcak alanlardan ve içeceklerden kaçınmak son derece ö
- Sauna ve hamam gibi alanlardan uzak durulmalıdır.
- Alkol tüketimi olmamalı ve sigara kullanılmamalıdır.
Yüz Mezoterapisi Hakkında Diğer Bilgiler
Yüz mezoterapisinde bilinmesi gerekenler arasında bu uygulamanın cilt donukluğunu gidermek amacı ile kullanılabileceği de yer almaktadır. Mat ciltli kişiler bu uygulamayı kullanarak yüzlerinde parlaklık ve canlılık elde edebilirler.
Mezolifting içerisindeki bileşenler doğal bir cilt yenilenmesine katkıda bulunmaktadır. İnce çizgilerin azalması mezolifting ile mümkündür. İşlem sırasında fibroblastlar aktive olmaktadır ve bunun sonucunda elastin ve kolajen üretiminde artış yaşanmaktadır. Cildin gençleşmesi, parlak bir hale gelmesi ve nemlenmesi sırasında elastin ve kolajen oldukça önemlidir.
Ortaya çıkan sonucun doğal olması insanları mutlu hissettirmektedir. Cildin bireysel ihtiyaçlarına uygun olan mezoterapi türüne karar verilebilmektedir.
Yüz mezoterapisi belirgin bir yan etkiye sahip değildir. Bu nedenle tedavi sonrasında özel bir bakıma ihtiyaç duyulmayacaktır. Tedavinin tamamlanmasının ardından günlük aktivitelere kalındığı yerden rahat bir şekilde devam edilebilmektedir.
Yüz mezoterapisi hakkında en detaylı verilere ulaşarak işlemin size göre olup olmadığına karar verebilirsiniz. Yüz mezoterapi uygulamalarından vücut mezoterapisine kadar pek çok alanda uzman çalışma arkadaşlarımızın yer aldığı merkezimize güvenebilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz işlemler ile ilgili bizlere ulaşmak için telefon numaralarımızı kullanabilir ya da elektronik posta yolu ile bizlere mesaj gönderebilirsiniz.