Şakak Dolgusu

Estetik dolgu işlemi birçok farklı bölgeye yapılabilmektedir. Genellikle yüz bölgesi için dolgu işlemi tercih edilir. Şakak dolgusu da bu işlemler arasında yer alır. Her yaştan kişinin kliniğimizde güvenle yaptırabileceği bir işlemdir. Uzman kadromuz ve profesyonel ekipmanlarımız ile gerçekleştirilen şakak dolgusu işlemi etkisini uzun süre korumayı başarır. Bazı danışanlarımız dolgularını 1.5 yıl boyunca kullanabildiklerini de dile getirmektedir. Şakak dolgusu yaptırmak için kliniğimizden randevu alabilirsiniz.

Şakak Dolgusu Ne İşe Yarar?

Şakak dolgusunun işlevi deriyi daha genç bir görünüme getirmenin yanı sıra şakakta yaşanan çökmeleri düzenlemektir. Yaşa bağlı olarak şakak bölgesinde çökmeler yaşanır. Bu çökmeleri engellemek için ise şakaklara dolgu yapılabilir. Böylelikle daha genç ve kırışıksız bir cilt elde edilir. Ayrıca orta ve alt yüz bölgesinde de yukarı doğru yükselme sağlanır.

Şakak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Şakak dolgusunun yapılışı doktorlarımız tarafından gerçekleştirilen hyalüronik asidin yer aldığı ilaçlar, deri altına enjekte edilir. Enjekte işleminden önce ise bölgeye uyuşturucu krem sürülerek işlemin hissedilmemesi sağlanır. Lokal anestezi kremi etkisini göstermeye başladıktan sonra şakak dolgusu için işleme başlanır. Şakak dolgusu işlemi kısa süren bir işlemdir.

Şakak Dolgusu Ne Kadar Etki Eder?

Şakak dolgusunun etki süresi oldukça uzundur. Bir şakak dolgusu genellikle 1 yıla kadar etkisini gösterir. Onuncu ayın sonlarına doğru etkisini yitirmeye başlar ve eğer istenir ise bir seans daha yapılabilir. Şakak dolgusunu düzenli olarak yaptıran danışanlarımız yılda 1 kere kliniğimizi ziyaret etmektedir.

Şakak Dolgusu Kaç Seans Sürer?

Şakak dolgusu seans süresi ortalama 30-40 dakika arasındadır. Bu süre içerisinde bölgeye lokal anestezi verilmesi, anestezinin etki etmesi ve ardından uzmanlarımız tarafından işlemin başlatılması yer alır. Şakak dolgusu yaptırmak isteyen kişiler bu işlemi 1 seansta çözebilirler. Şakak dolgusu için birkaç seans gelinmesine gerek yoktur. Eğer dolgu sonrası kişiye bağlı olarak revize yapılması istenir ise bu durumda 1 seans daha yapılabilir. Genellikle 1 seans içerisinde şakak dolgusu yapılır ve sadece dolgu işlemi ortalama 15 dakika sürer. Dolgudan sonra kişiler normal hayatına devam edebilirler.

Şakak Dolgusu Kaç ML Olur?

Şakak dolgu ölçüsü için standart olarak kullanılan miktar 1-2 ml’dir. Ancak uzmanlarımız ile görüşerek ön muayene gerçekleştirilir ve bu ön muayene esnasında kontrollü olarak 1 ml’den daha fazla dolgu yapılıp yapılmaması gerektiğine de karar verilir. Bu neden ile şakak dolgusu öncesinde uzmanlarımız ile ön görüşme yapılması son derece önemlidir. Öncelik her zaman sizlerin ihtiyacına odaklanmak ve bu ihtiyaçların nasıl giderilebileceği konusunda mutabık olmaktır.

Şakak Dolgusu Kimler İçin Uygundur?

Şakak dolgusunun uygun olduğu kişiler genellikle şakak çökmesi yaşayan kişilerdir. Orta yaş ve geç yaş döneminde olan kişiler şakak dolgusunu daha çok tercih eder. Şakak dolgusunun daha çok tercih edildiği yaş gruplarında ise deride incelme, kas ve kemik erimesi gibi problemler yaşanır. Bu neden ile de genellikle orta yaş ve ileri yaş gruplarında yer alan kişiler bu uygulamayı yaptırmak istemektedirler.

Şakak Dolgusu Nasıl İyileşir?

Şakak dolgusunun iyileşmesi oldukça kısa süre içerisinde gerçekleşir. Şakak dolgusu, kısa süre içerisinde iyileşebilen bir dolgu türüdür. Burada iyileşmekten bahsedilen unsur ise dolgunun, cilde adapte olması ve yerine tam yerleşerek etki etmeye başlamasıdır. Şakak dolgusu yapıldıktan 1 hafta içerisinde etkisini göstermeye başlar. Şakak dolgusunun etkisini gösterebilmesi için uzmanlarımız tarafından verilen önerileri dinlemek ve uygulamak son derece önemlidir. Şakak dolgusundan sonra bölgenin kesinlikle temiz kalmasını sağlamak ancak su gibi sıvı maddeler ile temasından da belirli bir süre kaçınmak gerekir. Özellikle ilk hafta masaj, sauna, hamam, jakuzi, sert ve ağır sporlar ve egzersizler, buhar odası, solaryum ve bunlara benzer uygulama ve aktivitelerden kaçınılması önemlidir.

Şakak Dolgusu Sonrası Ağrı Olur Mu?

Şakak dolgusundan sonra ağrı ve acı yaşanmaz ancak bu durum kişiden kişiye değişmektedir. Bölgeye lokal anestezi uygulanır ve lokal anestezinin etkisi geçtikten sonra çok az sayıdaki danışanımız hafif bir sızlaması olduğunu söyler. Cerrahi operasyonlardan sonra görülen ağrı ve acılar kesinlikle dolgu işlemlerinde yaşanmayan hislerdir ve bu neden ile estetik cerrahisi yerine dolgu gibi işlemler daha sık tercih edilir.

Şakak Dolgusunun Yan Etkileri Var Mı?

Şakak dolgusu yan etkisi nadir görülür ancak karşılaşılabilecek bazı yan etkiler vardır. Bu yan etkiler büyük bir risk taşımaz ve kişinin günlük yaşamını etkilemez. Vücudun dolguya alışması için gereken bir süre vardır ve şakak dolgusu yaptırıldıktan 1 hafta sonra genellikle daha net yerine oturduğu gözlemlenir. Şakak dolgusunun yan etkileri arasında bölgede (ilk gün) hafif bir kızarıklık, ödem ve yüzeyde dalgalanma görülebilir. Çok nadir olarakta dolgu maddesinin damar içerisine verilmesiyle karşılaşılabilecek sorunlardır. bunlar dokuda damarsal beslenme sorunundan görme kaybına kadar uzanabilir.

Şakak Dolgusu Kaç Yaşında Yaptırılmalı?

Şakak dolgusu yaptırma yaşı genellikle orta yaşlar ile başlar. Şakakların çökmesine bağlı olarak yaptırılan şakak dolgusu, birçok kişi tarafından 40’lı yaşlarda yaptırılır. Zorunlu bir nedenden dolayı yaptırmak isteyen herkes yaşına bağlı olmaksızın şakak dolgusu yaptırabilir. Ancak uzmanlarımızın da tavsiye ettiği ortalama yaş 40’tır.

Şakak Dolgusunun Malzemesi Nedir?

Şakak dolgu malzemesi diğer dolgu türleri ile aynıdır. Şakak için yapılan dolguda da dolgu işleminin en önemli malzemesi olan hyalüronik asit kullanılır. Bunun yanı sıra dolgular 4 farklı başlığa ayrılabilir bu başlıklar şunlardır:

  • Kalsiyum hidrosiapatit
  • Polikaprolakton
  • Polilaktik asit
  • Hyalüronik asit

Şakak dolgusunda en çok kullanılan dolgu malzemesi türü hyalüronik asittir.

Şakak Çökmesinin Nedenleri Nelerdir?

Şakak çökmesi birçok insanda yaşa bağlı olarak ortaya çıkan bir problemdir. Bazı kişiler için sorun teşkil etmeyen şakak çökmesi bazı kişiler için ise tedavi edilmesi gereken bir unsurdur. Şakak çökmesinin bazı nedenleri vardır ve herkeste aynı nedenlerin geçerli olacağına dair bir kural bulunmaz. Şakak çökmesinin bazı nedenleri şunlardır:

  • Yaşlılık
  • Şakak bölgesindeki derinin incelenmesi
  • Hacim kaybı
  • Kas zayıflaması
  • Kemikte erime
  • Yağ dokusunun azalması

Sonucunda şakak çökmesi meydana gelir ve bu sorunu çözmek için şakak dolgusu yapılır.