Mezoterapinin uygulanması vitaminler, aminoasitler, mineraller, enzimler kullanılarak yapılmaktadır. Mezoterapi sayesinde bu yararlı bileşimlerin tek başlarına ya da karıştırılarak derinin orta kısmına bırakılması mümkündür. Derinin dermis tabakasına enjekte edilen maddeler kişinin isteklerine ve yapısına göre ayarlanmaktadır.

Mezoterapi Hangi Durumlarda Uygulanmaktadır?

Mezoterapi uygulanan durumlar çok fazladır. Mezoterapinin en sık yer aldığı uygulamalar şu şekildedir:

Kimlere Mezoterapi Uygulaması Sakıncalıdır?

Mezoterapiye uygun olmayan kişiler aşağıda yer almaktadır. Bu kişilerin kısa bir süre ya da ömür boyunca mezoterapi uygulamalarından uzak kalması gerekmektedir:

İşlem Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mezoterapi sonrasında dikkat edilmesi gerekenler arasında uygulama öncesinde ve sonrasında heparin gibi kan sulandırıcıların kullanılmaması gerekmektedir. Mezoterapi seansında uygulama bölgesine ortalama 12 saat su değdirilmemelidir. Mezoterapi yapılan alanlar dar kıyafetler ile sarılmamalı ve kot, dar pantolon gibi kıyafetler tercih edilmemelidir. Seansların sonrasında vücudu zorlayacak hareketlerin 48 saat boyunca yapılmaması gerekmektedir. Yirmidört saat makyajın ve banyonun yapılmaması gerekmektedir.

Mezoterapi sonrasında enjeksiyon uygulanan kısımlarda az miktarda cilt hasarı oluşacaktır. Bu nedenle bir ya da iki gün cildin yorulmaması ve dinlendirilmesi sağlanmalıdır. Mezoterapi sonrasında banyo yapılmamasına ve duş alınmamasına özen gösterilmelidir. İşlem uygulanan bölgeye yoğun şekilde uygulanan fondöten ve türevleri cilde zarar verecektir. İşlemden sonra deniz ya da havuza girmek de aynı şekilde zararlıdır.

Fazla güneşe çıkmak mezoterapi uygulanan kişilere tavsiye edilmemektedir. Bunun nedeni enjeksiyon sonrasında oluşan kabuklanmaların güneş ışınlarından etkilenmesidir. Bu durumda cilt güneşin etkisi yüzünden renk değiştirmekte ve ton farklılıklarına neden olabilmektedir. Mezoterapi sonrası dönemde insanların solaryuma girmekten ve bronzlaşma uygulamalarından kaçınması gerekmektedir. Uygulama yapılan bölge yüzde ise dışarı çıkılır iken şapka takılması önerilmektedir.

Saç İçin Mezoterapi

Saça uygulanan mezoterapi hem kadınlar hem de erkeklerde uygulanmaktadır. Saç dökülmesini engelleyen, saç uzamasını sağlayan, kelliğin tedavisi için kullanılabilen bu yöntem insanların saç sorunlarını kısa vadede çözebilmektedir. Kelleşme sorunu yaşayan kişilerin kafa dermis tabakalarına verilen faydalı bileşenler saç dökülmesini önleyecektir. Faydalı bileşenler arasında vitamin, mineral ve besin ögeleri yer almaktadır.

İşlem sırasında ilk olarak besin ögeleri içeren karışım enjektöre alınır. Ardından sıvının ince uçlu iğneler ile saçlı deriye enjekte edilmesi sağlanır. İşlem sayesinde saç derisinde kan dolaşımı hızlanmaktadır. Saç folikülleri canlanarak güçlü, uzun ve sağlıklı saçlara kavuşulacaktır.

Mezoterapi sırasında kullanılan iğneler sıradan bir yapıya sahip değildir. Bu iğneler saç derisinin altına 2 mm ile 3 mm arasında girebilecek bir yapıya sahiptir. İğneler sayesinde saç derisine antioksidan ve mineral uygulanmaktadır. Mezoterapi saç ekim işleminden 3 ay sonra uygulanır ise çok daha yararlı olacaktır. Yeni çıkan saç tellerine bakım yapılması ve saç tellerinin güçlenmesi mezoterapi ile mümkündür.

Genetik yatkınlık ve hormonal bozulmalar saçların cansızlaşmasına neden olmaktadır. Stres, hava kirliliği, UV ışınları, sigara gibi durumlar da saçların bakımsız görünmesini sağlamaktadır. Tüm bunlara ek olarak beslenme düzensizlikleri ve uyku yetersizlikleri saçların hızlı bir şekilde kırılmasına ve dökülmesine neden olmaktadır. Mezoterapi uygulamaları sayesinde saç köklerindeki dolaşım artış göstermektedir. Saçın beslenmesi için çeşitli ürünler saça enjeksiyon yardımı ile verilmektedir. Özellikle bazı tip dökülmelerde iyi sonuç almak mümkündür. Hastanın problemine göre 4 seans ile 10 seans arasında saç mezoterapisi uygulanabilmektedir.

Yüz İçin Mezoterapi

Mezoterapinin yüze uygulanması sırasında güneşten kaynaklı hasarlar ve kolajen kayıpları değerlendirilmektedir. Cildin doygun bir görünüm kazanması için kolajen kayıplarının engellenmesi gerekmektedir. Mezoterapi sırasında kullanılan ilaçların az miktarda alınarak karıştırılması ve cildin dermis kısmına doğrudan verilmesi sağlanır. Bu yöntemle cildin gerekli olan malzemeleri üretmesine ihtiyaç bulunmamaktadır. Dışardan alınan yararlı besin ögeleri cilt tarafından kısa sürede kullanılmaya başlanacaktır.

Yüz mezoterapisinde ilaçlar çok az miktarda verildiği için yan etkiler en minimal düzeyde yaşanacaktır. Yüz mezoterapisi cildin yenilenmesi, kırışıklıkların azalması ve cilt sarkmalarının önüne geçilmesini hedeflemektedir. Mezolifting olarak da bilinen bu işlem hem doğal hem de oldukça faydalıdır. Ayrıca bu yöntemin bir anti aging tedavisi olduğu da bilinmelidir.

İşlem sırasında cildin kolajen sentezi uyarılmaktadır. Bu sayede gençlik, sıkılık ve parlaklık cilde entegre olmaktadır. Yüz mezoterapisi cildin taze ve dinlenmiş görünmesine yardımcıdır. Mezoterapi sayesinde cildin esnekliği artmakta ve ciltten meydana gelen sarkmalar azalmaktadır. Bu yöntem en derin kırışıklıkların bile hafiflemesini sağlar. Yüz bölgesinin aydınlık görünüme kavuşması da bu yöntem ile mümkündür.

Yüz mezoterapisi sırasında cildin yenilenmesi için ihtiyaç duyacağı her türlü ögeden yararlanılmaktadır. Bu ögeler arasında antioksidandan hyalüronik aside, vitaminlerden minerallere, aminoasitlerden bileşenlere kadar pek çok tür bulunmaktadır. Cilt altına minik iğnelerle uygulanan bu yöntemde cildin uyarılması sonucu kolajen üretimi artışa geçecektir. Ayrıca elastin maddesi de artarak cildin sıkılık düzeni ayarlanacaktır. Cilt yenilenmesi sayesinde insanlar çok daha genç görünecektir.

Uygulama öncesinde cilt temizlenmekte ve dezenfekte edilmektedir. İşlemden yarım saat ya da bir saat önce anestezik krem sürülebilmektedir. Başlangıçta bir hafta ile 4 hafta arasında uygulanan yüz mezoterapisi zaman içerisinde daha seyrek uygulanmaktadır. Dört ay ile altı ay sonrasında mezoterapi yönteminin yalnızca üç aylık periyotlarda tekrarlanması yeterli olacaktır. Bu mezoterapinin sonuçları genellikle ikinci seanstan sonra ortaya çıkmaktadır ve tedavi bitiminde cildin yenilenmesi devam etmektedir.

İğnesiz Yapılan Mezoterapi

Mezoterapinin iğnesiz olarak yapılması son yıllarda sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. İğneli olarak mezoterapi uygulamasına alternatif geliştirilen iğnesiz yöntem sayesinde ağrı ve acı durumu minimuma indirilmiştir.

İğnesiz mezoterapinin en önemli özelliklerinden biri içerisinde yer verilen bileşenlerdir. Karışım sayesinde ciltte hasar oluşturmadan fibroblast büyüme faktörleri uyarılmaktadır. Bu sayede ciltte istenen etki yakalanacaktır.

Cilt üzerinde iğne kullanmadan oluşturulan bu teknikte bio güçlendirme ve canlılık sağlanmaktadır. Uygulama sonrasında ciltteki kolajenler daha canlı şekilde üretilmektedir. Güçlü bir lifting etkisi ile cildin sorunları kısa vadede tedavi edilecektir. Bu lifting etkisi yeni kolajen oluşumunu tetikleyerek biyolojik hücre uyarımı sağlanacaktır.

İğnesiz olarak mezoterapiyi vücuduna uygulamak isteyen insanlar acı ve ağrı duymayacakları için avantajlıdır. Özellikle iğne korkusu olan insanların ilk tercihi iğnesiz tedavi seçeneğidir. Özellikle gevşeme ve sarkma için kullanılan iğnesiz yöntem ayrıca iz ve çatlak tedavisi için de tercih edilmektedir. Uygulamadan insanların büyük bir bölümü memnun kalmaktadır. Eğer siz de iğnesiz olarak mezoterapi uygulamasına başvurmak ister iseniz deneyimli kadromuzdan yararlanabilirsiniz. İşlemler hakkında detayları öğrenmek için merkezimizi arayabilirsiniz. Müşteri temsilcilerimiz sizleri alanında uzman ekiplerimize yönlendirecektir.

Selülit Mezoterapisi

Selülit tedavisi için mezoterapi her yaş grubundan kadınlara uygulanabilmektedir. Bir çeşit dolaşım rahatsızlığı olarak bilinen selülit bazı durumlarda hormonal faktörlerden de kaynaklanabilmektedir. Hormonal sorunlar bireylerin lenf drenaj sorunu yaşamalarına neden olacaktır. Mezoterapi sonucu cilt altına enjekte edilen maddeler selülitli bölgelerde de başarılı bir şekilde kullanılabilmektedir. Bu sayede selülitlerin oluşturduğu kan akımı ve lenf dolaşımı kısa sürede düzene girebilmektedir. Selülit mezoterapisi hakkında detaylar şu şekilde açıklanabilmektedir:

Selülit Mezoterapisi Faydaları

Selülit mezoterapisinin faydaları şu şekilde ifade edilebilmektedir:

Selülit Mezoterapisi Uygulanamayacak Kişiler

Selülit için mezoterapi yapılamayacak insanlar şu şekilde açıklanmıştır:

Mezoterapi Özellikleri

Mezoterapinin belirgin özellikleri arasında küçük miktarda ilaç kullanımı yer almaktadır. Buna ek olarak mezoterapide:

Mezoterapinin Çeşitleri

Mezoterapinin türleri aşağıda açıklanmıştır:

Mezoterapinin Etki Göstermesi

Mezoterapinin etkisi yüz bölgesinde belirgin bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Yapıldığı ilk andan itibaren uygulandığı bölgenin dermis tabasında etki gösteren mezoterapi oldukça verimlidir. Tedavinin cildin alt kısımlarında etki etmesi zaman alacaktır. Bu nedenle özellikle sarkmalarda ve kırışıklıklarda düzelmelerin görülmesi için birkaç hafta beklenmesi gerekebilmektedir. Seansların ilerlemesi durumunda mezoterapi etkisi dışardan da görünebilecektir. Bu sayede cildinizdeki düzelmeleri ve toparlanmaları hızlı bir şekilde fark edeceksiniz.

Bölgesel Yağlanmada Mezoterapi

Bölgesel yağlanmada mezoterapi bölgesel olarak biriken yağlanmaların giderilmesi için oldukça etkilidir. Özellikle bel, bacak, karın ve kollarda meydana gelen bölgesel yağlanmalar bu teknik ile giderilebilmektedir. Mezoterapi sürecinde spor ve diyet sürdürülür ise daha kalıcı bir çözüm oluşabilmektedir.

Mezoterapi hakkında daha detaylı verilere merkezimize gelerek ulaşmanız mümkündür.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir