Leke Terapisi

Ciltteki lekelerden kurtulmak için uygulanan leke terapisi birçok kişiyi lekelerden kurtaracaktır. Lekelerin giderilmesi ile daha temiz ve sağlıklı bir cilt elde edilir. Pigment temelli olan bu problemi çözmek için uzman kadromuz ile hizmet veriyoruz. Leke terapisi tek seans olabileceği gibi birkaç seansta da uygulanabilir. Kaç seans olacağı, fiyatı, içeriği ve uygulama yöntemlerine danışanımızın mevcut sağlık durumuna göre uzmanlarımız ile karar verilir.

Leke Terapisi Nedir?

Leke terapisinin açıklaması cilt üzerinde oluşan lekelerin giderilmesi için uygulanan tedavilerin bütünü olarak karşımıza çıkar. Leke terapisi ile cilt üzerinde oluşan lekeler giderilir ve cilt tonu eşitlenir. Pigment dengesine odaklanan leke terapisi çeşitlere ayrılır ve bu çeşitlere göre leke terapisinin uygulanışı değişir. Lazerli tedavi olduğu gibi pigment dengelemek için maskeler ve özel kürler ile de terapi gerçekleşebilir. Lekenin oranı, olduğu yer, yayılma durumu, kişinin özellikleri ve diğer unsurlara göre hangi terapinin uygulanacağına ve ne kadar süreceğine karar verilir.

Leke Tedavisi Öncesinde Ne Yapılır?

Leke terapisi öncesinde bölgenin temizlenmesi ve steril bir hale getirilmesi gerekir. İşlem türüne göre cilt üzerine uygulanacak temizleme uygulamaları uzmanlarımız tarafından sağlanır. Cilt üzerinde koruyucu krem, bronzlaştırıcı jel ve diğer yoğun maddelerin kullanılmaması gerekir. Mümkün ise leke terapisi öncesinde cilde makyaj yapılmaması tavsiye edilir. Leke terapisi yaptıracak olan kişide eğer cilt kanseri var ise bu durumda mutlaka uzmanlarımıza bilgi verilmelidir. Leke terapisi öncesinde, anında ve sonrasında dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır. Terapi çeşidine göre dikkat edilecek olan bu hususlar hakkında gerekli bilgilendirme uzmanlarımız tarafından yapılır.

Leke Tedavisi Sonrasında Ne Yapılır?

Leke terapisinden sonra da uygulama yapılan bölgeye dikkat etmek gerekir. Terapi tamamlandığı için cildin korunmaması gibi bir düşünceye girilmemeli ve gerekli özen gösterilmeye devam edilmelidir. Kişi leke terapisinin ardından cildin güneş ışınlarından, sauna ve buhar odası gibi yoğun sıcaklık bulunan alanlardan korunması gerekir. Beslenmesini kötü yönde etkileyecek olan maddeler (alkol, sigara, şeker ve diğer sağlıksız gıda ve ürünler) tüketilmemeli ve bol sıvı içilmelidir. Leke terapisi için uygulanan yönteme bağlı olarak yüze belirli bir süre boyunca cilt üzerine su ve sıvı değdirilmemesi, makyaj yapılmaması, maske uygulanmaması önerilir.

Leke Tedavisi Kimlere Yapılır?

Leke terapisi yaptıranlar genellikle cilt üzerinde leke problemi olan kişilerdir. Bu kişiler için bir yaş kuralı bulunmaz ve istenilen herkese leke terapisi uygulanabilir. Leke problemi çok ciddi bir seviyede olmasa bile ilerleyen zamanlarda yaşanabilecek büyük problemleri engellemek için zamanında önlem alınması tavsiye edilir. Leke terapisi ile cilt üzerinde bulunan lekeler giderilir ve bu tedavinin sürdürülebilir kılınması için kişinin sağlık durumuna ve cilt bakımına özen göstermesi beklenir.

Leke Tedavisi Yaptırmak için En Doğru Zaman Nedir?

Leke tedavisi yaptırılması gereken zaman leke oluşumunun başladığı zaman dilimidir. Cilt üzerindeki lekeler ilerlemeden önce leke terapisi uygulamak gerekir. Leke terapisi yaptırmak için en uygun dönem kış aylarıdır. Bu aylar içerisinde güneş ışınlarına daha az maruz kalınması nedeni ile leke terapisi daha verimli bir sonuç vermektedir. Leke terapisi yaptırmak isteyen kişiler dilerler ise sonbahar aylarını da tercih edebilir ancak genellikle kasım, aralık, ocak, şubat ve mart ayları içerisinde leke terapisi yaptırılması tavsiye edilir.

Leke terapisi yaz aylarında da yaptırılabilir ancak bu dönem içerisinde yaptırılan leke terapilerinde cildi özellikle dış etkenlerden korumak gerekir. Cildi dış etkenlerden koruma için ise koruyucu kremlerin yanı sıra büyük şapka ve gözlükler de tercih edilebilir. Özellikle leke terapisi sonrası ilk birkaç saat cilde ekstra özen göstermek gerekir. Cildi farklı işlemlerden korumak ve verimliliğini arttırmak için sağlıklı beslenmek oldukça önemlidir.

Cilt Üzerinde Lekelere Neler Sebep Olur?

Cilt lekesine sebep olan unsurlar hem kişiye bağlı sebepler hem de dış etkenlerdir. Hava kirliliği ve güneş ışınları başta olmak üzere birçok unsur cilt üzerinde leke oluşumuna neden olabilir. Cilt üzerinde lekeye sebep olan bazı unsurlar ise şu şekildedir:

  • Güneş ışınları
  • Hormon tedavisi
  • Gebelik
  • Genetik nedenler
  • İlaç kullanımı
  • Çok sayıda düzensiz ve kalitesiz makyaj malzemeleri
  • Yanlış peeling uygulamaları
  • Cilt üzerinde gelişen enfeksiyonlar

Cilt üzerinde leke oluşumunu destekleyen unsurlardır. Bunların yanı sıra cildin düzenli nemlendirilmemesi ve temizlenmemesi de leke oluşumunu destekler. Cilt üzerinde oluşan lekeleri temizlemek için kliniğimizden randevu alabilirsiniz.

Cilt Lekesi Nasıl Oluşur?

Cilt üzerinde leke oluşumu zaman içerisinde farklı sebepler ile meydana gelen bir durumdur. Bazı durumlarda kişiler ne kadar sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olup beslenmelerine de dikkat etse de cilt üzerinde lekeler oluşabiliyor. Bunun sebepleri arasında ise dış etkenler oldukça yüksektir. Örneğin hava kirliliği gibi sebepler de cilt üzerinde leke bırakan unsurlardır. Cilt lekesi, pigmentlerde yaşanan değişimler sonucunda cilt renginin farklı bir tona ya da doğrudan farklı bir renge bürünmesi ile oluşur.

Güneş Lekesini Önlemek için Ne Yapılır?

Güneş lekesini önlemek için kullanılan birçok yöntem vardır ve bu yöntemlerden biri de leke tedavisidir. Leke tedavisinin yapılma nedenleri arasında en çok güneş lekesi yer alır. Gün içerisinde güneşe fazla maruz kalmak ve gerekli önlemleri almamak güneş lekesine neden olur. Güneş ışınlarına yüksek oranda maruz kalındığında ise bu lekeler cilt kanserine kadar ileri bir seviyeye taşınabilir. Bunun önüne geçmek için özellikle güneş ışınlarına karşı korunmak, cildi beslemek ve cilt bakımını düzenli yapmak gerekir.

Ayrıca cilt sağlığını korumak için düzenli egzersiz ve spor yapılması ve sağlıklı beslenmesi de önemlidir. Güneş lekesini önlemek için düzenli olarak koruyucu kremler tercih edilmelidir. Güneş ışınlarından koruyan bu kremler aynı zamanda cildi beslerler. Her cilt tipine uygun krem çeşidi vardır. Kremlere ve alınan önlemlere rağmen güneş lekesi oluşmaya devam ediyor ise bu durumda kliniğimizden randevu alarak leke terapisine başlayabilirsiniz.

Leke Tedavisinin Çeşitleri Nelerdir?

Leke tedavi çeşitleri lekenin türüne bağlı olarak belirlenir. Leke tedavisinin nedenine bağlı olarak uzmanlarımız ile tedavi yöntemine karar verilir. Leke tedavisinin çeşitleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Mezoterapi
  • PRP
  • Kimyasal peeling
  • Enzimatik peeling
  • Mekanik peeling
  • Leke açıcı krem ve jeller
  • Kriyoterapi
  • Lazer

En sık tercih edilen leke tedavileri arasında bulunur. Lekeleri gidermek için uygulanan her bir tedavinin farklı bir içeriği vardır. Örneğin kriyoterapi, en sık tercih edilen yöntemlerden biridir ve profesyonel cihazlar ile uygulanır. Kriyoterapi uygulaması solar lentigolar için yapılır ve aynı zamanda seboroik keratoz uygulamasını da içerir. Lazer ise lekeler üzerine doğrudan yapılır ve pigmentlerin açılması hedeflenir. Lazer tedavisi farklı lazer cihazlarına göre isimlendirilir. Örneğin CO2 lazer, IPL, Q-anahtarlı ve KTP lazerler en sık tercih edilen lazerli leke terapisi çeşitleridir.