Kaş Dolgusu

Dolgu işlemleri arasında bulunan kaş dolgusu da danışanlarımızın sık sık tercih ettiği bir işlemdir. Kaş dolgusu, hemen hemen ağrısız bir işlem olup kısa süre içerisinde etkisini gösterir.
Kaş Dolgusu Kalıcı Mı?
Kaş dolgusu kalıcı olmayıp geçicidir. Etki ettikleri süre itibari ile oldukça uzun bir kullanım ömrü olan dolgular ile kişiler estetik cerrahisine ihtiyaç duymadan kaş dolgusu yaptırabilir. Ön muayenede geçici kaş dolgusu ile ilgili tüm süreç uzmanlarımız tarafından danışana aktarılır. Danışanlar ise bu noktada var ise belirtmek istedikleri ya da sormak istedikleri unsurları uzmanlarımıza yöneltebilirler.
Kaş Dolgusu Ne Kadar Etki Eder?
Kaş dolgusunun etki süresi yaklaşık 8-10 aydır. İsteyen danışanlar sadece bir kere yaptırabilecekleri gibi dileyen danışanlar dolguları eridikten sonra tekrar bu işlemi yeniletebilirler.
Kaş Dolgusu Neden Yapılır?
Kaş dolgusunun yapılma nedeni kaşın dış kenarının yükseltilmesidir. Kaşlar, yüz bölgesinde en çok kullanılan alanlardır. Özellikle düşen kaşların toplanması ve daha iyi bir görünüm tasarlanması için kaşlar yukarı kaldırılır. Kaş dolgusunun yaptırılmasında amaç ne olursa olsun kaş dolgusu kişiye genç bir görünüm sağlar.
Kaş Dolgusu Nasıl Yapılır?
Kaş dolgusu kaşın altına uygulanır ve kaşın daha yukarıda durması sağlanır. Kaş dolgusu bölgesel uyuşturucu ile yapılır ve kişi uygulama esnasında ağrı hissetmez. Kaş dolgusunu yaptırırken profesyonel ekipmanlar ve birinci sınıf dolgu malzemeleri kullanılır. İşlem deneyimli uzmanlarımız tarafından gerçekleştirilir ve kaş dolgusu kısa sürede tamamlanır. Kaş dolgusunun yapılması yaklaşık 15 ila 20 dakikalık bir süreçtir ve bu süreç içerisinde her iki kaşa da eşit işlem uygulanır. Kaş dolgusunun yapılması profesyoneller tarafından uygulandığı zaman oldukça kısa ve güvenli olan bir işleme dönüşür.
Kaş Dolgusunda Hangi Anestezi Uygulanır?
Dolgu için anestezi uygulaması yapılır. Bu anestezi sadece bölgesel olarak yapılır. Kaşa dolgu yapılacak ise sadece o alana lokal anestezi uygulanır. Sonrasında bölgesel şekilde uyuşturulan alana dolgu işlemi yapılır. İşlemin ardından ortalama 30 dakika içerisinde lokal anestezinin etkisi geçer. Anestezi genellikle krem ya da jel formatındaki ilaçlar ile uygulanır ancak bölgenin genişliğine bağlı olarak iğneli anestezi yapılması da uygun görülebilir.
Kal Dolgusunda Hangi Malzeme Kullanılır?
Hyalüronik asit kaş dolgusunda kullanılan ana malzemedir. Hyalüronik asit sadece kaş dolgusu için değil tüm dolgular için kullanılan bir hammaddedir. Bu madde ile dolgu hem uzun süre etkili olabilmekte hem de cildi beslemeye devam etmektedir. Hyalüronik asit son derece kaliteli ve güvenli bir malzemedir ve tüm dolgu işlemlerinin ana maddesidir.
Kaş Dolgusu Cilde Zarar Verir Mi?
Kaş dolgusunun zararı yoktur. Eğer kişinin alerjik bir bünyesi var ise bu durumda dolgu yaptırmadan önce uzmana bilgi verilmesi gerekir. Değerlendirme uzman tarafından yapıldıktan sonra dolgu yapılıp yapılmayacağı, yapılacak ise hangi maddelerin kullanılacağına karar verilir. Kaş dolgusu cilde zarar vermeyen aksine cildi besleyen ve cildin daha ışıltılı ve genç görünmesini sağlayan bir yapısı bulunur. Kaş dolgusu cilde zarar vermez ve yılda en az 2 kere yaptırılabilir.
Kaş Dolgusunun Yan Etkisi Var Mı?
Kaş dolgusunun yan etkisi yoktur. Kaş dolgusu yapıldıktan sonra uzman tarafından tavsiye edilen unsurlara özen göstermek gerekir. Anestezinin de etkisinin geçmesi ile bölgede şişlik, ödem, kaşıntı, kızarıklık meydana gelebilir. Ancak bu durumlar çok az yaşanır ve yaşanması da oldukça normaldir. Kaş dolgusu yaptıran kişilerin mutlaka ilk 12 saat boyunca kendisine ve dolgu yapılan bölgeye dikkat etmesi gerekir. Kaş dolgusu yaptıran kişiler güvenle bu işlemi kliniğimizde yaptırabilir.
Kaş Dolgusundan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler?
Kaş dolgusu yaptırdıktan sonra kişilerin dikkat etmesi gereken bazı unsurlar bulunur. Dikkat edilmesi gereken unsurlar şu şekildedir:
- İlk bir gün boyunca makyaj yapılmamalı
- İlk 12 saat yüz yıkanmamalı ve sıvı değdirilmemeli
- İlk gün yüze maske uygulanmamalı
- Ağda, cımbız ve benzeri epilasyon işlemleri yapılmamalı
- İlk iki hafta boyunca sıvı miktarı arttırılmalı ve bol su içilmeli
- İlk bir hafta boyunca sauna ve spa uygulamaları yapılmamalı
- İlk bir hafta buhar odası, buhar banyosu ve hamama gidilmemeli
- İlk bir hafta ağır egzersiz ve sporlar yapılmamalı