Elmacık Kemiği Dolgusu

Elmacık kemiğine yapılan dolgu yüz hatları ile ön plana çıkmak ve estetik olarak güzel görünmek isteyen kişiler tarafından çokça rağbet gören ameliyatsız dolgunlaştırma ve germe teknikleri arasında yer almaktadır. Gülüş tasarımı söz konusu olduğunda dişler, dudak burun ve elmacık kemikleri bir bütün halinde işlev gösterdiğinden ötürü, kliniklerde çok sayıda elmacık kemiği dolgusu yapılmaktadır. Özellikle ciltte dolgu etkisinden dolayı kadife bir görüntü veren ve dışarıdan yüz hatlarınızın dikkat çekmesine olanak sağlayan bu tedavi yöntemi sürekli olarak dolgu kullanılarak uygulama yapıldığında uzun süre kalıcıdır. Günümüzde aktif olarak oyunculuk yapan çok sayıda kişinin elmacık kemiklerinde dolgu işlemi olduğu bilinmektedir.
Elmacık Kemiğine Dolgu Kimlere Yapılmaktadır?
Elmacık kemiğine dolgu yaptırabilecek kişiler;
- 18 yaşının üstünde olan yetişkinler
- Yüz hatlarında özellikle yanak bölgesinde çökme olanlar
- Gülüşü ile ön plana çıkmak isteyen ve dolgun elmacık kemiği görüntüsünden hoşlananlar
- Yaşlanmaya bağlı olarak yüz ve yanak çevresinde kırışıklıkları ortaya çıkmış olanlar
- Yüzünde yanaklardan kaynaklı bir yaşlanma unsuru bulunanlar ve daha genç görünmek isteyenler
Bu işlemi gerçekleştirebilirler. Ancak elbette uygulamadan kaçınılması gereken durumlar da bulunmaktadır. Olası gebelik, emzirme ve kanser hastalığı gibi durumlarda kişiye dolgu işlemi gerçekleştirilmez. Felç geçmişi olanlarda da yine doktor görüşüne bağlı olarak uygulama yapıldığını bilmekteyiz.
Elmacık Kemiğine Dolgu Acıtan Bir İşlem Mi?
Elmacık kemiğine dolgu acıtır mı şeklinde bir soru işareti taşıyorsanız ve uygulama ile ilgiliyseniz birçok farklı yöntem ile bu dolgunun gerçekleşebileceğini ve hepsinde hastanın acıyı hissetmemesi için farklı anestezi yöntemleri uygulanmaktadır. Dolayısı ile kişi işlem sırasında herhangi bir ağrı hissetmemektedir. Bu aşamada krem kullanmak bir tercih olabileceği gibi ağrı eşiğinin düşük olduğunu düşünen hastalar için enjeksiyon şeklinde anestezi kullanılması da söz konusu olabilmektedir. Bölgenin uyuşturulması kısa sürmekle beraber bu operasyon birkaç farklı yöntem ile gerçekleşir.
Elmacık Kemiğine Yapılan Dolgu Hangi Sorunları Çözer?
Elmacık kemiği dolgusu amacı;
- Çökmüş yüzlerdeki yaşlanma görüntüsünün ortadan kaldırılması
- Asimetrik yüz hatları için uygun dolgu teknikleri ile yanaklara yeniden canlılık verilmesi
- Uygun antiaging tedavileri ile beraber uygulandığında elmacık kemiğine yapılan dolgu birkaç hafta içerisinde yaşlanma karşıtı olarak etki gösterir.
- Yanak bölgesinde lekelenme kolajen miktarını artırmak ve yaşlanmayı daha fazla geciktirmek için
Dolgu yöntemi tercih edilebilir.
Elmacık Kemiğine Dolgu İşlemi Nasıl Yapılır?
Elmacık kemiğine dolgu işlemi için birkaç farklı yöntem uygulanabilmektedir. Ancak dolgu yöntemine karar verildikten sonra uygulama aşağıda belirtildiği şekilde gerçekleşmektedir.
- Uygulama bölgesinin temizlenmesi ve işlem için uygun hale getirilmesi
- Hastaya uygulanacak enjeksiyon öncesinde bölgeye anestezik krem hissiyatın büyük ölçüde giderilmesi
- Dolgu maddesinin hekimin uygun gördüğü alanlara enjekte edilmesi ve kusurların kapatılması
- Uygulama iğne veya kanül denen malzemeyle yapılabilir
- Sürecin tamamlanmasının ardından uygun koruma teknikleri kullanarak hızlı şekilde iyileşmesi için hastaya gerekli bilgilerin verilmesi
Olarak uygulamanın nasıl yapılacağı özetlenebilir. Elmacık kemiği dolgusu zor bir işlem olarak kabul edilmez ve iyileşme süreci de diğer birçok metoda göre çok daha hızlıdır. Yine de doktorun önerilerini dinlemek ve doğru koruma yöntemleri ile kullanabileceğiniz kadar uzun süre dolguyu kullanmanız önerilir. 1-1.5 yıl süre kadar kullanılabilen dolgu, genç yaşlarda da uygulanabildiğinden bu yaşlarda kullanımı daha uzun süre olacak şekilde karşımıza çıkar.
Elmacık Kemiğine Dolgu Hangi Malzemeler ile Yapılır?
Elmacık kemiği dolgu malzemeleri yukarıda da bahsetmiş olduğumuz üzere birkaç çeşittir. Genellikle ve en çok tercih edilen yöntem hyalüronik asit ile olan yöntemdir. Ayrıca kaprolakton ve kalsiyum hidroksiapatit içeren malzemelerde kullanılabilir. Dolgu yapılan ciltte çok hızlı bir şekilde onarım ve yenileme sağlayan ve kolajen üretimini de destekleyen metot doktorlar tarafından uygulanmaktadır. Bu ürünler kolay bir şekilde temin edilebilen ve cilt dokularında etkili olarak kişiye ışıl ışıl parlayan bir cilt sunan etmenler arasında yer almaktadır.
Elmacık Kemiğine Yağ Dolgusu Yapılabilir Mi?
Elmacık kemiğine yağ dolgusu da yapılabilir. Ancak bu işlem biraz girişimseldir. Dolayısı ile bu süreç ile ilgili olarak ameliyatsız elmacık kemiğine dolgu şeklinde bir yorum yapılamaz. Hastadan yağ doku alınması şarttır ve bunun için mutlaka işlemin tecrübeli bir doktor tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Hastadan alınan yağ işlenerek elmacık kemiklerine enjekte edilir. Böylece hastanın kendi yağ dokusunu reddetmeyeceği oldukça doğal duran yanaklar elde edilmektedir.
Elmacık Kemiğine Dolgu Sonrası Yan Etki Bulunur Mu?
Elmacık kemiğine dolgu işlemi yan etkileri nadiren de olsa yaşanabilir. Her bünye farklı olarak reaksiyon göstermekle beraber genellikle en sık görülen durumlar;
- Yanaklarda şişmenin görülmesi ve ödem toplanması
- Gülerken ve yemek yerken kaslarda ağrı görülmesi
- Bölgede iğne izlerinden kaynaklanan kızarıklık ve nadiren de olsa morarmanın görülmesi
Yaşanabilir. Benzer durumlar hyalüronik asit uygulamasında da gözlemlenebilir.
Elmacık Kemiğine Dolgu Yaptırmanın Avantajları Nelerdir?
Elmacık kemiğine dolgu avantajları itibari ile şu şekilde özetlenebilir.
- Ameliyatsız bir yöntem olduğundan dolayı ertesi gün çalışma hayatına geri dönülebilmektedir.
- İyileşme süresi oldukça hızlıdır
- Tamamen hasta ve doktorun talep ve isteklerine göre bir uygulama yapılabilir ve kişiye özel olarak tasarlanabilir.
- Yüzde bulunan asimetri kusurları uygulama ile giderilebilir.
- Daha parlak bir cilt ve kolajen üretimi desteklenir.
- Uygulamanın hemen ardından cildin farklılaşmaya başladığı ve dolgunun kendini belli etmeye başladığı gö
Elmacık kemiği dolgusu ağrısız denebilecek ve kolay bir şekilde sonuç alabileceğiniz yöntemlerden bir tanesidir.