Dudak Dolgusu

Dudağa yapılan dolgu dudakların daha dolgun ve dikkat çekici olmasına imkan sağlayan bir yöntemdir. Ameliyatsız bir teknik olmakla beraber dudakların özel yapısından dolayı bu bölgeye yapılacak olan dolgunun, vücudun diğer bölgelerine uygulanan ürün türüne göre çok daha yumuşak olmalıdır. Dudak dolgusu alanında bugüne kadar çok mesafe kaydedilmiş, dudağı kaybetmeye yol açan silikon dolgular yerini vücudun kolajen üretiminde önemli bir yere sahip olan hyalüronik asit bazlı olan doğal dolgulara bırakmıştır. Tüm dünya çapında artık çok daha doğal ve dikkat çekici görünen dudaklar kadın erkek demeden uzman hekim ve kliniklerce yapılmaktadır.
Dudak Dolgusu Hangi Amaçla Yapılır?
Dudak dolgusu tercih edilme amaçları;
- Kişinin dudak boyutlarında bir orantısızlık olması
- Alt dudağın olması gerekenden daha dolgun ya da daha ince olması
- Üst dudak ve alt dudak arasında büyüklük farkı bulunması
- Dudak çizgilerinin net olmaması
- Gülüş estetiği sırasında kişinin dudaklarından istediği verimi alamaması
- Daha büyük gösterişli ve dikkat çeken dudaklara sahip olma isteği
- Hacim kaybetmiş olan dudaklara kaybetmiş olduğu hacmi geri vermek
Olarak yorumlanabilir. Hem erkeklerde hem de kadınlarda son yıllarda dudaklara yapılan dolguya karşın ciddi bir talep artışı bulunmaktadır.
Dudaklar İçin Dolgu Doğal Görünür Mü?
Dudak dolgusunda doğallık elbette bu operasyonu tercih edecek olan kişilerin kafalarındaki en büyük soru işaretlerinden bir tanesidir. Dudaklara dolgu uygulamasının ortaya çıkmış olduğu ilk yıllarda silikon dolgu yöntemi olarak kullanılmakta ve hastada oldukça yapay bir görüntü oluşmaktaydı. Günümüz estetik anlayışının yapay olandan uzaklaşması, sade ve naturel görünüme bir sahip olması üzerine kuruludur. Medikal estetik dünyası da bu durumun farkında olarak, silikonun işlevini yitirmesinin hemen ardından önce hastanın kendisinden alınan yağın dudaklara enjekte edilme işlemi, ardından da birçok tedavinin temel parçalarından birisi olan hyalüronik asidin bir dermal dolgu olarak kullanılması yöntemine geçmişlerdir.
18 Yaş Altında Dudak Dolgusu Yapılır Mı?
18 yaş altına dudak dolgusu işlemi gerçekleştirilmemektedir. Aile izni olması durumunda da çocuklar için işlemin yapılması önerilmez. Ancak reşit bir birey kliniklerde ilgili sağlık şartlarını sağlaması durumunda dudaklarına dolgu işlemi gerçekleştirebilmektedir.
Dudak Dolgusu Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?
Dudak dolgusu öncesi yapılması gerekenler;
- Uygulama sırasında hangi dolgu maddesinin kullanılacağı
- Fiyat bilgisi
- Uygulamanın kalıcılığı
- İşlem revizyon garantisinin bulunup bulunmadığı
Gibi birçok faktöre dikkat edilmeli ve daha sonra dolgu işlemi için klinik seçilmelidir.
Dudak Dolgusu Yan Etkisi Var Mıdır?
- Dudak dolgu işleminde yan etki uygulama sırasında kullanılan enjeksiyonlar sebebiyle oluşabilir. En sık yaşanan ancak etkisinin 4-5 günden fazla sürmeyeceği yan etkiler arasında ilk sırada ödem ve morluk gelmektedir. Dudak dokusuna doğrudan müdahale edildiği sırada kılcal damar yoğunluğu fazla olduğundan dolayı burada kanamalar meydana gelebilir. Bunun dışında dudak dolgusu sırasında artık eski usul yöntemler yerine hyalüronik asit kullanıldığından ve bu madde uzmanlar ve bilim dünyası tarafından test edilmiş ve vücuda zararı bulunmayan bir madde olduğundan dolayı, herhangi bir komplikasyon yaşanma ihtimali düşüktür.
Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?
Dudak dolgu yapılışı sırasında hasta konsültasyona gelerek dudakların durumu incelenir, tıbbi geçmişi sorgulanır ve hastanın kadın olması durumunda gebe olup olmadığının değerlendirilmesi yapılır. Bu aşamadan sonra
- Hastanın dudak ölçüleri alınır ve bilgisayarda iki dudağın birbirine olan ölçüsü hesaplanır.
- Hekim tarafından kişinin yüzüne en çok yakışabilecek ve kişiyi estetik gösterecek dudak şekli el ile çizilip tasarlanabileceği gibi uygun bulunması halinde Venüs dudak gibi tüm dünyada talep edilen dudak çeşidi de direkt olarak uygulanabilir.
- Görüntüleme programı sonrasında hastaya hangi dudak yapısına sahip olmak istediği program aracılığı ile gösterilir ve hasta da kendisine en çok yakışacak tipi seçmektedir.
- Dudak üzerine önce anestezi içeren enjeksiyon yapılmakta ve böylece ağrı hissi engellenmektedir.
- Dermal dolgu dudağın üst ve altına altına yerleştirilmekte ve dudağı şişirici etki yapmaktadır.
- İşlem sonrasında kişi klinikten çıkıp gündelik hayatına devam edebilmektedir
Dudak Dolgusu Kalıcı Mıdır?
Dudak dolgusu kalıcılığı dolgu malzemesi olarak kullanılan materyale göre değişir. Geçici dudak dolgularında hasta dudaklarını 8-10 aya kadar kullanabilir. Dudakların çok fazla masaj yolu ile uyarılması ve içerisindeki ana maddenin zaman içerisinde işlevini kaybetmesi durumunda yeniden geçici işlem sağlanmalıdır. Dolgunun ardından renklendirme çalışmaları da yapılabilmekte ve kişi dudak dolgusu işleminden oldukça memnun ayrılabilmektedir. Dudaklara etki eden dolgular hekimler tarafından ince detaylar göz önünde bulundurarak hesaplanmakta ve daha sonra hastaya uygulanmaktadır. Kişi uygulamadan memnun olmasa bile hyaluronidaz uygulaması ile hyalüronik asidin eritilmesi mümkündür.
Dudak Dolgusu ile İlgili Sıkça Sorulan 10 soru 10 cevap
Piyasada birçok marka var ve estetik uzmanları arasında en çok bilinen ve saygı duyulan dolgular FDA onayı almış olan çarpraz bağlı dolgular olmalıdır. Temel dolgu, dudak bölgesine enjekte edilen Hyaluronik bileşikten oluşur. Hyaluronik Asit dolgu maddeleri sadece dudakları dolgunlaştırmakla kalmaz, aynı zamanda herhangi bir tedavinin doğal görünmesini sağlamak için nemi arttırır.
Acı yoksa kazanç da yok derler ama bu kişinin tolerans düzeyine göre çok değişir. Genel dudak bölgesine uygulanan bir uyuşturma kremi kullanıyoruz. Yine de bir miktar basınç rahatsızlığı beklenebilir, ancak tedavi bittiğinde kısa sürede geçer.
İşlem sonrası hafif şişlik ve morluk olacaktır. Herhangi bir rahatsızlığı azaltmak için buz kompersi ve krem bakımları yapmanız tavsiye edilecektir. Sonuçlar, şişlik yaklaşık 24-72 saat sonra ödeminiz indiğinde fark edilebilir olmalıdır.
Bu tamamen kişiye bağlıdır. Dudak büyütme, dudakların fiziksel görünümüne bağlıdır. İlk başta daha ince dudaklara sahip olduğunuzda daha dolgun dudaklar elde etmek, istenen görünümü elde etmek için tedavinin birkaç seansta yapılması gerekebileceğinden zamanla artırmakta fayda vardır.
Hyaluronik Asit dolgu maddeleri, yerinde çözünebilme avantajına sahiptir. Bu, boyut ve hacimle ilgili hataların hızlı ve güvenli bir şekilde düzeltilebilmesi için özel bir solüsyon (Hyalouronidase/Hyalase) kullanılarak dolgu eritme yapılır.
Doğru tedavi edildiğinde kesinlikle tamamen doğal uygulama sonucu elde edilir.
Dolgu ile dudak büyütme, kullanılan ürüne ve uygulanan miktara bağlı olarak maliyette değişebilmektedir.
Sigara içmek dolgudan hemen sonra hastalarımıza asla tavsiye etmediğimiz bir şeydir. Sadece sayısız sağlık sorunuyla ilişkili olmakla kalmaz, aynı zamanda cildi yaşlandırır ve cildin doğal iyileşme sürecini bozabilir ve hatta bir enfeksiyona neden olabilir (örneğin, mikroiğne tedavisini takiben). Dudak dolgusu uygulamasından sonra en az ilk 24 saat sigara içilmemesini her zaman tavsiye ederiz.
Tedaviden sonraki ilk 24 saat makyajdan kaçınmanızı öneririz. Bunun nedeni, bölgenin hassas olması ve enjeksiyon bölgelerine dokunmanın ağrıya, enfeksiyona neden olabilmesidir.
Dünya sağlık örgütü, herhangi bir tedavinin yalnızca kalifiye doktor tarafından yapılmasını önerir. İyi araştırma, prosedürü geçiren hastalar tarafından tavsiye edilen birçok inceleme web sitesinde anahtardır. İlk konsültasyonunuz sırasında, herhangi bir tıbbi geçmişi veya alerjiyi tam olarak açıklamanız önemlidir. Dr.Ferda Karataş ile ilgili incelemelerimizi okuyabilirsiniz.