Çene Dolgusu

Çene üzerine yapılan dolgu çene ve gıdı bölgesinden rahatsızlık duyan kişiler için geliştirilmiş olan bir ameliyatsız germe ve yenileme yöntemidir. Jawline (çene hattı)olarak da bilinen bu yöntem uygulanmaya başlandığından beri bu konuda sorun yaşayan ve bıçak altına yatmadan ve çok kısa iyileşme süreçleri içerisinde istedikleri çene ve boyun yapısında sahip olmak isteyen çok kişi yararlanmıştır. Her dolgu yöntemi gibi yalnızca uzmanlığını almış hekimlerin tecrübelerine güvenerek uygulanması gereken bu yöntem ülkemizin de çokça talep gösterdiği alanlardandır. Çene hatları kişinin duruşuna ve dışarıda çizgiyi imaja bir değişiklik getirmektedir.
Jawline Dolgusu Nereye Yapılır?
Jawline dolgusu yapılan yer çene kaslarını ifade etmektedir. Asimetri sebebi ile kendinizi beğenmiyor olabilir, daha uzun bir çene hattına sahip olmak isteyebilirsiniz. Çene kasları ve hemen altında yer alan gıdı ve boyun bölgesinin de düz bir dokuya sahip olması ise kişiyi zaman zaman olduğundan daha kilolu göstereceğinden ötürü çene hattına dolgu yaptırılması ile daha estetik bir görüntü sağlanması amaçlanır.
Jawline Kalıcılık Süresi Nedir?
Çene dolgu kalıcılığı 1.5 yıla kadar sürebilmektedir. Zamana bağlı olarak cilt tarafından emilen ve azalan dolgu maddesi zaman içerisinde eski şeklini yitirmekte ve bu sebepten ötürü de hasta çene için dolgu yaptırmadan önceki çene yapısına geri dönmektedir. Ancak uygulanan dermal maddenin bir kısmı halen cilt altında kalmaya devam edeceğinden her uygulama için kalıcılık süresi diğerlerine kıyasla daha uzun olmaktadır. Bunun dışında;
- Estetik amaçlar ile yapılmış olan çene hattı dolgusunda yaşı daha genç olan bireylerde kalıcılık daha fazladır.
- Yaş almış ve kolajen üretimi yavaşlamış olan kişilerde ise 8 ay kadar sonra büyük ölçüde dolgu malzemesinin azaldığı bilinmektedir. Dolayısı ile yaş almış kişilerin doktor ile iletişime geçerek yılda iki defa uygulamayı yaptırabilecekleri bilinmektedir.
ÇENE İÇİN DOLGU KİMLERE YAPILABİLİR?
Çene dolgusu yaptırabilecekler;
- Çenesinde sarkık bir dokuya sahip olanlar
- Çenesinin asimetrik olduğunu ve yüzü ile orantılı olmadığını düşünenler
- Altın oran kuralları baz alınarak yüzün daha şekilli görünmesi içi V çene tasarımı isteyen kadın ve erkekler
- Daha kadınsı bir yüze sahip olmak isteyen hanımefendiler
- Daha geniş hatlar ile çenesine dolgu uygulatmak isteyen erkekler
Çene için dolgu yaptırmayı tercih edebilirler. Bunun yanı sıra elbette bu operasyonu yaptırabilmek için kişinin reşit olması gerekmektedir. Son zamanların en trend uygulamalarından birisi olan jawline etki süresi geçmesine rağmen cilt altında bir kısım dermal malzemeyi koruduğundan sürekli olarak kullanılabilir.
Çene Ucu Dolgusu Çenedeki Çökmeye Uygulanabilir Mi?
Çenedeki çökmeler için dolgu birçok hastanın uygulamayı tercih etmelerinde başlıca zemini oluşturmaktadır. Pek çok kişi çenesinin altında aynı yüzümüzde güldüğümüz zaman ortaya çıkan gamzeler gibi çökme izlerine sahip olabilir. Genetik bir yatkınlık olarak ortaya çıkan durum yaş alma ile beraber daha ciddi bir çökmeyi meydana getirmektedir. Bu da hastaların durumdan daha fazla rahatsız olmasına ve aynadaki görüntülerini beğenmemesine neden olmaktadır. Çene ucu için yapılan dolgu uygulaması çene ucunu da hedef almakla beraber bu bölgede bulunan çökmeleri de büyük ölçüde çözmektedir. Oldukça işlevsel olan tedavi yöntemi bu sebepten çok talep görmektedir.
Çeneye Hangi Durumlarda Dolgu Yapılabilir?
Çene için dolgu uygulamaları;
- Çenede meydana gelen çökmeler
- Çene ucunun oldukça kısa olması ve hastanın yüzü ile orantısız bir görüntü oluşturması
- Yaş almaya ya da genetik sebeplere bağlı olarak sarkma ve kırışıklık problemi meydana gelmesi
- Çenenin yapısının değiştirilmesi daha kadınsı ya da erkekler tarafından tercih edilen geniş çene kaslarına sahip olmak
Amacı ile dolgu uygulamaları yaptırılabilir. Uygulama sırasında başlıca amaç çeneye V şeklinin verilmesidir. Bu çene hattının daha düz ve özellikle yan profilden kişiyi çok daha estetik göstermeye yardımcı olacak unsurlar arasında yer almaktadır.
Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?
Çene dolgusu aşamaları;
- Hasta için bir konsültasyon yapmak ve çenesinde nasıl bir uygulama yapılacağına karar verilir
- Doktorun üzerinde çalışması ve ilgili fotoğraflar üzerinde yapılan 3 boyutlu çalışmalar sonucunda kişiye nasıl bir işlem yapılacağını görüntüleme teknikleri kullanarak gösterir
- Uygulama gününde hastanın çene cildinin temizlenmesi, enjeksiyon yöntemi ile bölgeyi uyuşturulan kremler ya da iğneler kullanarak bölgeyi işlem için hazırlar
- 20 dakikalık bir süre zarfının ardından bölge artık uyuşmuş ve uygulama yapmak için hazır konumdadır. Bu aşamadan sonra hasta çene dolgusu için hazırdır.
- Dermal dolgu ve içine yerleştirilmiş olan hyalüronik asit hastanın çenesine doktorun uygun gördüğü bölgelerden verilerek dolgu işlemi sağlanır.
- Burada dolgunun yönü ve nasıl uygulanacağı doktorun tecrübesi başa olmak üzere hastaya hangi amaçla tedavi yapıldığına da bağlı olarak değişir.
Çene Dolgusu Yaptırmanın Riskleri Bulunur Mu?
Çene dolgusu riskleri bulunduğu tespit edilen hastalar için uygulama yapılmaz. Örneğin gebeler ve emzirme döneminde bulunanlar, dolgu için sağlığı elverişli olmayanlar ve enfeksiyon ile ilgili problem yaşayanlar yalnızca çene için değil herhangi bir dolgu türünde risk altındadır. Bunun dışında sağlıklı ve herhangi bir engel durum teşkil etmeyen hastalar için işlem riskli değildir. Uygulama sonrasında minimal düzeyde kızarıklık ve ödem gelişebilmektedir. Ancak doktorun vereceği ağrı kesici ilaçlar ile bu sorun kolay bir şekilde çözülebilir. Yine hekim tamamen hastanın durumunu göz önünde bulundurarak enfeksiyona yol açmaması amacı ile antibiyotik tedavisi uygulanmasını da isteyebilir.
Çene İçin Dolgu İşlemi Yaptırılması Ne Kadar Sürer?
Çene için dolgu işlemi yapılma süresi tüm unsurlar göz önünde bulundurulduğunda tamamlanması yönü ile 30 ila 45 dakikalık bir zaman dilimi yeterli olacaktır. Bu sürenin öncesinde ise hastanın tedaviye hazırlanması ve anestezinin etki etmesi için yeterli sürenin beklenmesi toplam süreyi 1.5 saate yaklaştırır.
Çene Dolgusu Yaptıranlar Memnun Mu?
Çene için dolgu memnuniyet konusu uygulamayı yaptırmayı düşünenler için sorulan sorulardan bir tanesidir. Uzman hekim tarafından muayene edilmiş, istediklerini net bir şekilde anlatabilmiş ve doğru uzmanı seçebilmiş hastaların birçoğu dolgularından oldukça memnundur. Dolgu işlemi doğru hyalüronik asit içeren ürünün kullanması ile ortaya son derece şık ve kişinin 1.5 yıla yakın süre ile aynaya baktığında kendine hayran kalacağı bir çene yapısını ortaya çıkarabilir.