Burun Ucu Kaldırma

Burun ucu yukarı kaldırma ameliyat olmadan sağlanan ve yalnızca burun ucu bölgesine yapılan bir işlemi ifade etmektedir. Burun yüz içerisinde en önemli organlardan birisi olmakla beraber dış görüntümüzü de doğrudan etkilemektedir. Daha estetik görünmek, aynaya bakıldığında kişinin kendi burun bölgesi ile barışık olması oldukça önemlidir. Burun ucu kaldırma, kliniğimizde uygulanan işlemlerden birisi olmakla beraber uzun yıllardır bu işlemleri gerçekleştiriyor ve birçok başarılı sonuca da imza atıyoruz. Kemikler üzerinde herhangi bir tıraşlama, kesim ya da kemiği hedef alan bir müdahale bu uygulamada söz konusu değildir. Dolayısı ile dolgu işlemi cerrahi bir müdahale olarak kabul edilmemektedir.
Kimlere Burun Ucu Kaldırma İşlemi Uygulanır?
Uygulama yapılacak olan kişiler;
- Burun ucu aşağı bakacak şekilde gelişmiş olanlar
- Gülümseme estetiği konusunda yalnızca burun bölgesinden problem yaşayanlar
- 18 yaşının üstündeki bireyler ya da aile onayı olanlar
- Ameliyat olma riskine girmek istemeden hoş bir burun yapısına sahip olmak isteyenler
Bu yöntemi tercih ederek yalnızca tek seansta istedikleri burun yapısına sahip olabilirler. Bunun dışında işlemi 2 yılda 1 kez tekrarlayarak da sürekli bu yapıyı korumak mümkündür.
Kimlere Burun Ucu İşlemi Uygulanamaz?
Burun ucu kaldırma işlemi uygulanamayacak hastalar;
- 18 yaşının altında olup ailesinin işlem için onayı olmayanlar
- Hamile olan kadınlar
- Emzirme sürecine devam edenler
- Uygulama bölgesinden daha önce ameliyat ve revizyon geçirmiş olanlar (Doktor kontrolü şart)
- Kan sulandırıcılar kullananlar, kanser öyküsü bulunanlar, otoimmün hastalığı olanlar
- Yalnızca burun için değil, herhangi bir dolgu yaptırmak için mutlaka uzman onayına ve muayenesine ihtiyaç duymaktadır. Bu durumlardan herhangi birisi ile karşı karşıyaysanız genelde işlem yapılmamakta ve söz konusu engelleyici durumun sonlanması beklenmektedir.
Burun Ucu Kaldırma İşlemi Acı Verir Mi?
Burun ucu operasyonu acı veren bir uygulama olmamakla beraber genelde kadınlar tarafından daha çok tercih edilir. Her bireyin hassasiyetleri farklıdır ve bu sebepten de acı eşikleri farklı seviyelerdedir. Kişinin uygulama boyunca acı hissetmemesi için anestezik kremler uygulanmaktadır. Çoğu zaman kısa süre içerisinde etkisini gösteren bir krem etkili olabileceği gibi hastanın fazla heyecanlı olması ya da yeterli hassasiyetin sağlanamadığının görüldüğü durumlarda enjeksiyon yolu ile de kişiye lokal anestezi uygulanarak işleme geçilebilir. Böylece kişi uygulama sırasında yalnızca karıncalanma ve küçük sızılar hisseder.
Burun Ucu Kaldırma İşlemi Nasıl Yapılır?
- Burun ucu uygulaması;
- Randevu günü öncesinde hastanın burun yapısı incelenmekte, çoğu zaman görüntülenme teknikleri kullanılmakta ve daha sonra hastaya uygulama sonrası bunun bölgesinin nasıl görüneceği ile ilgili bir simülasyon gösterilmektedir
- Burun ucuna dolgu yapılmasının amacı burun bölgesinin daha dik ve ince görünmesinin sağlanmasıdır.
- Uygulama yapılacak olan bölgeye anestezi özelliği gösteren kremin ya da enjeksiyonun yapılmasının ardından burun ucu kaldırma işlemi burnun en altına dolgu olarak uygulanır.
- Seans kısa sürmekte ve işlemin hemen ardından kişi günlük yaşantısına geri dönebilmektedir.
- Hekim hastasına ağrı kesici ilaçlar ya da antibiyotik yazabilir ve kaçınması gereken davranışları da ilettikten sonra süreç sonlanır.
Burun Kaldırma Dolgusu Kalıcılığı Ne Kadardır?
Burun kaldırma dolgu işlemi ortalama olarak 12 ila 18 ay arası kalıcıdır. Zaman içerisinde dolgunun etkileri azalmakta ve burun bölgesinde tekrar eğrilik ve aşağı doğru yönelim meydana gelebilmektedir. Bu sebepten ötürü uygulamanın yılda 2 kere yapılması önerilmektedir. Düzenli yapılan burun ucu uygulamalarında her seferinde kalıcılığın arttığı gözlemlenmektedir. Ömür boyunca kalkık bir burun yapısına sahip olmak isteyenler ya bu işlemi düzenli olarak tekrarlamalı ya da ameliyat işlemini tercih etmelidir.
Burun Ucu İşlemi Sonrası Yan Etki Hissedilir Mi?
Burun ucu yukarı kaldırma işlemi sonrasında kişide birtakım yan etkiler meydana gelebilmekte ancak bu durum kısa sürmektedir. Genel hatları itibari ile değinilecek olursa;
- Kan dolaşımının en az olduğu bölgelerimizden birisi olduğundan dolayı burun ucu hem cerrahi uygulamalarda hem de ameliyatsız uygulamalarda iyileşme süresinin uzun olduğu bölgeler arasında yer alır.
- Burun ucu için bıçak altına yatıp ameliyat olan bireyler için iyileşmenin neredeyse 1 ayı bulabileceği söylenirken kaldırma işlemini dolgu yöntemi ile yaptıran kişiler için bu sürenin 1-2 gün ile sınırlı olabileceğini söylemektedir.
- Bölge ilk birkaç saatten sonra şişebilir ve hastaya uygulamanın doğru olmadığını düşündürebilir ancak bu çok normal bir süreçtir.
- Kızarıklık ve ödem sorunları yaşanabilir hasta eli ile burun bölgesine dokunduğunda canı acıyabilir.
Bu sorunlar işlem ardından yaşanabilecek yan etkiler olup 1 haftalık süre zarfı içerisinde kişi tekrar hayatına geri dönebilmektedir.
Burun Ucu Yukarı Kaldırma İşlemi Sonrasında Ne Yapılmalı?
Burun ucu yukarı kaldırma işlemi sonrasında kişiye de belirli görevler düşmekte ve yaptırmış olduğu işlemi en uzun süre kullanmak için hekim önerilerine dikkat etmelidir.
- Doktorun vermiş olduğu önerileri dinleyerek ve burun bölgesinin dışarıdan herhangi bir temas alması önlenmelidir.
- Dolgu işlemi sonrasında sauna ve hamam gibi ödemi artırabilecek işlemlerden kaçınılmalıdır.
- Burun ucu kaldırma işlemi yaptıran kişiler ödem sorunu yaşayabildiklerinden ötürü iyileşme süresi boyunca alkol ve sigara alımını azaltırlarsa ödemler daha kısa süre içerisinde iyileşme fırsatı bulacaktır.
- Hekimin zaten bilgisini paylaşacağı gibi 24 saat boyunca duş alması önerilmez.
- Dışarıdan herhangi bir müdahale almamak için burun ucuna koruyucu bantlar uygulanabilir.
İşlem hemen etki göstermekte olup burun ucundaki değişiklik gözlemlenebilir. İşlemin tekrarlanması kişiye büyük avantaj sağlayacaktır.