Burun Dolgusu

Burun Dolgusu (Ameliyatsız Burun Estetiği)

Ameliyat olmadan burun estetiği çağımızın en popüler olan estetik yöntemleri arasında yer alır. Vücudumuzda tamamen estetik görünümümüzü değiştiren, yan profilden çizdiğimiz imajın büyük çoğunluğunu etkileyen burun, uzun yıllardır farklı tekniklerle şekillendirilmeye çalışmakta ve bu yöntemlerden birçoğu hasta için acılı olabilmektedir. Burun dolgusu yaptırmak isteyen kişiler ilgili kliniklere gelerek burada doktorla görüşme sağlayarak kendine uygun bir tedavi belirleyebilmektedir. Burun hatlarına uygulanan metot sonrasında burunda istenilen değişimin sağlanması mümkündür. Özellikle yöntem geçici olduğu için daha sonra tekrar eski haline dönecek olması da ameliyatlara kıyasla revizyon gerektirmeyen durumlar arasında bulunur.

Ameliyatsız Burun Estetiği Kimlere Uygulanır?

Ameliyatsız burun estetiği uygulanabilecek kişiler;

  • Burun ile ilgili şekil bozukluğu yaşadığını düşünenler
  • 18 yaş üzerindekiler
  • Gebe ya da emzirme döneminde olmayan kadınlar

Ameliyat olmadan güzel bir buruna kavuşmak isteyen kişilerin tercih ettiği yöntemler arasında bulunmaktadır. Özellikle ameliyatsız olması, bu yöntemi diğer estetik yöntemlerine kıyasla daha revaçta yapmaktadır.

Ameliyatsız Burun Estetiği Avantajları Nelerdir?

Ameliyatsız burun estetiği avantajları;

  • Uygulamanın acısız denecek düzeyde olması
  • İyileşme süresinin diğer tekniklere göre oldukça kısa olması
  • Kısa süre içerisinde buruna istenilen şeklin verilmesi
  • Maliyetin ameliyat tekniklerine göre daha ucuz olması
  • Geçici olduğundan hastanın tekrar burnunun eski hale dönmesini istediğinde kısa sürede sonuç alabilmesi

gibi avantajları bulunduğundan ötürü artık estetik merkezleri ameliyat olmadan uygulanan bu yöntemi daha fazla kullanmakta hastalar tarafından da oldukça büyük bir ilgi görülmektedir. Özellikle burun estetiği sonrasında iyileşme süreci kişiler açısından zaman zaman zor ve bazı bünyeler için ciddi hassasiyet sorunları yarattığından dolayı burun dolgusu kullanılabilmektedir.

Burun Dolgusu ile Buruna Hangi İşlemler Yapılabilir?

Burun dolgusu ile yapılabilecek işlemler aşağıdaki şekilde belirlenebilir. Bu metotların tamamı ameliyat ile kalıcı hale getirilebileceğinden ötürü, uygulamanın beğenilmesinin ve hastanın sahip olduğu buruna alışmasının ardından ameliyat ile durum sabitlenebilir. Ancak ameliyat olmaktan korkan ve burun bölgesi için dolgu yaptırmayı yeterli bulan kişiler ameliyatsız metotları yaptırmaya devam edebilmektedir.

  • Burnun kemerli yapısının kontrol altına alınması ve yan profilden oldukça düzgün bir görüntü elde edilmesi
  • Yüze kıyasla çok daha büyük görünen burnun uygulanan metotlar ile yüz için yeterli boyuta geçirilmesi
  • Burunda meydana gelen eğriliklerin ya da darbelere bağlı olarak burun içerisinde sağlık sorunu yaratmayan şekil bozukluklarının giderilmesi

Dolgu işlemi ile kısa süre içerisinde giderilecek yöntemler arasında bulunmaktadır. Kliniklerde bu işlemler oldukça kısa bir süre zarfı içerisinde uzman doktor tarafından gerçekleştirilebilir.

Burun Dolgusu Yan Etkisi Var Mıdır?

Burun dolgusu yan etkisi ameliyatsız olarak bu yöntemi tercih etmek isteyen kişiler tarafından sıklıkla sorulan sorular arasındadır. Cerrahi bir yöntem olmadığından ve kemiğe herhangi bir müdahale ya da burun estetiğinde kullanılan tıraşlama ya da kesme gibi yöntemler olmadığından bu işlemin büyük ölçüde yan etkisi olmadığı söylenebilir. Ancak yine de her müdahale durumunda olduğu gibi buruna uygulanacak dolguda;

  • Burunda şişkinlik, morarma ve uygulama sonrası ödem yaşanabilecek durumlar arasındadır
  • Kişi burun bölgesini hareket ettirdiğinde sızı sorunu yaşayabilir ve burun derisinde kızarıklık yaşayabilir.
  • Şişkinlik problemi yaklaşık olarak birkaç gün içerisinde iyileşmekle beraber hasta gündelik yaşantısına da hemen uygulamanın ertesi günü dö Bu sebepten ötürü bu yöntemin tercih edildiğini söyleyebiliriz
  • Çok nadir görülen bir yan etkide görme kaybının yaşanabilmesidir. Kişi dolgu uygulamasına karar verdiğinde bu istenmeyen yan etkiyle karşılaşabileceğini bilerek uygulamaya onam vermelidir.

Burun Dolgusu Nasıl Yapılır?

Burun dolgusu yapım aşamaları bu süreci geçirmek isteyen kişiler tarafından büyük bir önem taşımaktadır. Ameliyat olmadan yalnızca tek seanslık kısa süren bir uygulama ile nasıl kişinin kendi yüz hatlarına uygun ve estetik bir burun elde edileceği merak edilir. Uygulama için aşağıda yer alan metotlar uygulanır ve başarılı sonuçlar alınır.

  • Burun bölgesinden neden şikayet edildiğine dair öykü dinlendikten sonra hastaya uygun bir tedavi yöntemi belirlenir.
  • Hastanın burun ölçüleri alınır ve simülasyon yöntemi ile hasta dolgu ile ortaya çıkacak burun yapısını görür.
  • Bu aşamadan sonra uygun randevu zamanında kliniğe gelerek uygulama süreci başlatılır.
  • Hijyenik olarak bölge temizlenir ve madde enjekte edilirken canın yanmaması için anestezik kremler bölgeye uygulanır.
  • Kremin etki göstermesinin ardından sorunlu olan bölgelere hekim tarafından dolgu maddesi enjekte edilir.
  • Hasta işlemden 30 dakika sonra klinikten ayrılabilir.

Burun Dolgu İşlemi Ne Kadar Sürer?

Burun dolgu işlem süresi hastadan hastaya değişiklik göstermekle beraber, pek çok kişide ortalama olarak 20-30 dakikalık işlem süresinde tamamlanmaktadır. Tek seanslık bir işlemdir ve kişinin de uygulanmış olan dolgudan sonra etki gösterme süresi kısadır. Etkisi azaldıkça yeniden yapılması gerekmektedir.

Burun Dolgusu Burunda Deformeye Sebep Olur Mu?

Burun dolgu işlemi sonrası deforme yaşanma ihtimali oldukça düşük olan durumlar arasında yer almaktadır. İşlem esnasında çok nadir bir istenmeyen yan etki olarak dolgu maddesi damar içerisine girerse burun cildinin beslenmesi bozulabilir ve deformiteler görülebilir.